Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Plenul Senatului a respins, ieri, cu 84 de voturi la 33, Ordonanța de Urgență a Guvernului Orban referitoare la modificarea și completarea legii privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților, care introduce reglementări în domeniul alegerilor anticipate, dar care a operat schimbări fundamentale în procesul electoral.


Surse politice dezvăluie însă, pentru „Jurnalul”, că există riscul ca prevederile acestei OUG să fie aplicabile, chiar dacă și Camera Deputaților, care este forul decizional în această chestiune, va respinge actul normativ și, atenție, chiar dacă CCR va constata că acțiunea Parlamentului de blocare a Ordonanței este perfect constituțională.


Este vorba despre un calendar strict procedural pe care artizanii Ordonanței l-au gândit atunci când au purces la demararea acestei acțiuni.

Integral pe Jurnalul Național