Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Luni, 17 februarie 2020, Biroul Executiv Național al PNL a decis că parlamentarii Partidului nu vor vota Guvernul Orban. E limpede. Constituțional, PNL i-a dat țeapă lui Klaus Iohannis. După căderea Guvernului Orban la Moțiunea de cenzură, președintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la Cotroceni în vederea consultărilor privind noul Guvern. Potrivit Constituției, la consultări partidele parlamentare merg cu propuneri de candidați în vederea desemnării.

Aceste propuneri sînt făcute de organismele colective de conducere ale partidelor. PSD și Pro România au mers cu propunerea de a fi desemnat Remus Pricopie. PNL a mers cu propunerea, decisă de forurile conducătoare ale partidului, de a fi desemnat premier Ludovic Orban. Potrivit Constituției, președintele desemnează un premier plecînd de la convingerea că respectivul are mai mult șanse decît ceilalți candidați propuși de celelalte partide să realizeze majoritatea cerută de învestire.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.