Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Locatarii de la bloc nu vor mai avea voie să facă niciun fel de modificări în apartamente fără acordul președintelui asociației de prorprietari. Totodată, debitele la întreținere mai vechi de 3 luni vor fi trecute în Cartea Funciară, indiferent de valoarea acestora.

Legea 196/2018 privind asociațiile de proprietari se schimbă din nou și aduce reguli și mai stricte pentru proprietarii de apartamente. Astfel, potrivit unui proiect de lege aflat la Camera Deputaților, orice modificare făcută în apartament trebuie comunicată președintelui asociației de proprietari înainte de a obține autorizația de construcție.

”Proprietarul poate aduce îmbunătățiri sau modificări proprietății sale individuale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la autorizarea executării lucrărilor de construcții de către autoritatea administrației publice competente, fără a pune în pericol integritatea structurală a condominiului, rezistența mecanică, stabilitatea și siguranța clădirii sau a altor proprietăți individuale, precum și buna funcționare a instalațiilor acestora. Proiectele de modificare a suprafețelor construite sau utile se comunică în prealabil președintelui sau administratorului asociației de proprietari cu cel puțin 10 zile înaintea începerii executării lucrărilor”, se arată în proiectul de act normativ.

Integral pe Naţional