Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, și-a adus în subordinea sa, la instituția publică pe care o conduce, familia de prieteni, alături de care deține atât proprietăți imobiliare, dar împreună cu care a derulat și afaceri comerciale.


Dan Vlaicu, fost vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, și soția acestuia, Carmen Mirela Vlaicu, fac parte din grupul de persoane despre care, într-un raport al Curții de Conturi pentru anul 2018, se precizează că nu s-au prezentat la serviciu, existând, în acest sens, suspiciuni de angajare fictivă.


Bogdan Chirițoiu și familia Vlaicu au deținut părți sociale la două societăți comerciale și au în coproprietate un teren agricol în județul Ilfov. În aceeași zonă, Bogdan Chirițoiu deține un alt teren, în coproprietate cu Valeriu Turcan, soțul vicepreședintelui PNL și vicepremierului demis prin moțiune de cenzură, Raluca Turcan.


Mai mult, din acționariatul uneia dintre companiile în care erau asociați Bogdan Chirițoiu și Dan Vlaicu, face parte și un alt vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente, Marian Muhuleț, cel care, anul trecut, a fost susținut politic de către Partidul Național Liberal să preia, practic, conducerea acestei instituții. Iar Marian Muhuleț, la rândul său, figurează ca deținător de părți sociale într-o companie aflată în cercul de interese ale unui consilier al fostei președinte a Camerei Deputaților, actuală liberală Roberta Alma Anastase.

Integral pe Jurnalul Național