Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea nu mai are nicio cale de scăpare. La termenul de ieri, în sala de judecată s-a creat un adevărat „vârtej” între avocați, procurori și judecători. După scandalul de la procesul de ieri, Tribunalul din București a luat o decizie cu privire la dosarul în care fostul lider al PSD este judecat.  

Astfel, în urma procesului, Tribunalul București a stabilit că nu are competența materială de a judeca cererea de contestație a fostului lider PSD și a dispus declinarea dosarului la instanța supremă, anunță CAPITAL.

În urmă cu două săptămâni instanța supremă a respins o cerere identică făcută de apărarea lui Dragnea la această instanță. Astfel că după primirea dosarului declinat de la Tribunalul București, judecătorii ICCJ nu pot constata decât existența autorității de lucru judecat, au declarat surse judiciare pentru ȘTIRI PE SURSE. Sursele citate mai susțin că cel mai probabil această actuală contestație la executare nu se va mai judeca.

Cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce aceasta a fost amânată până în prezent de mai multe ori. În urma deciziei, Liviu Dragnea s-a declarat total nemulțumit și pesimism în legătură cu rezultatul final. Fostul lider PSD a afirmat, în sala de judecată, că cererea sa este amânată din variate motive și că va ajunge să își termine mandatul de executare până la avea o decizie. „Nu am pregătire juridică, după o cerere de abținere aprobată, alta resprinsă și recuzare respinsă, Tribunalul vrea să mute dosarul și în ritmul ăsta ajung să-mi termin dosarul”, a declarat Liviu Dragnea, potrivit ANTENA3.

De cealaltă parte, remarcă NAȚIONAL, avocaţii lui Liviu Dragnea au explicat că potrivit legii, instanţa de executare este Tribunalul, motiv pentru care competenţa aparţine Tribunalului. Ulterior, unul dintre avocaţii fostului preşedinte al PSD a cerut judecătorului să atragă atenţia procurorului DNA prezent în sală.  „Mestecă gumă procurorul DNA şi este deranjant. O mestecă ostentativ cât vorbesc eu. Vă rog frumos, doamna preşedinte!", a explicat avocatul.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, amintește AGERPRES. Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a doi căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.