Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile chineze au ajuns la extremă, căutând metode în încercarea disperată de a opri răspândirea coronavirusului.

Pe 15 februarie, o instanţă din China a decretat într-o declaraţie publică faptul că ascunderea intenţionată a simptomelor coronavirusului sau denaturarea informaţiilor despre starea pacienţilor vor fi considerate infracţiuni. De asemenea, ascunderea istoricului calătoriilor va reprezenta o infracţiune.

O persoană care a reprezentat sursa infecţiei într-o anumită comunitate sau locaţie şi a contribuit la răspândirea virusului va fi acuzată că a creat o ameninţare la adresa siguranţei publice, a mai informat, conform Mediafax, Deutsche Welle. Poate primi 10 ani de închisoare, închisoare pe viaţă sau chiar pedeapsa cu moartea.

Comisia Naţională de Sănătate din China a interzis, tot pe 15 februarie, locuitorilor care tuşesc, au febră sau prezintă simptomele unei infecţii virale să călătorească în ţară cu mijloacele de transport în comun. În plus, toţi cetăţenii care revin în zonele natale după ce şi-au petrecut vacanţele în zonele în care există focare de infecţie trebuie să rămână în case sau sub supravegherea medicilor pentru 14 zile. Cei care refuză carantină vor suporta consecinţele legii.

Integral pe România Liberă