Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a fost somat să treacă în corpul ofițerilor 2.000 de agenți de poliție care au studii superioare. Măsura este absolut necesară și urgentă, având în vedere deficitul uriaș de ofițeri din cadrul MAI, care îngreunează desfășurarea activității, susțin sindicaliștii din Poliție.

Conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) i-a cerut ministrului Vela să transforme 2.000 de agenței de poliție în ofițeri, pentru a reduce criza din sistem. ”Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România vă supune atenției necesitatea inițierii, de către dumneavoastră, a unui Memorandum, la nivelul Guvernului, în scopul diminuării deficitului de ofițeri de poliție, care este de 30% din necesarul prevăzut în ștatele de organizare, prin trecerea în corpul ofițerilor a unui număr de 2.000 de agenți cu studii superioare, care îndeplinesc condițiile legale pentru a participa la concurs.

Considerăm că menținerea unui deficit major de personal, de mai mulți ani, în cadrul acestei categorii profesionale, afectează capacitatea operațională a Ministerului Afacerilor Interne, cu repercusiuni negative asupra calității și permanenței serviciului public prestat în folosul cetățeanului și al statului. Referitor la deficitul de agenți, acesta a fost parțial diminuat, prin intensificarea procesului de școlarizare în cadrul instituțiilor de formare inițială și prin încadrările efectuate din alte surse prevăzute de lege.

În context, apreciem că solicitarea noastră este justificată și ar conduce la reducerea deficitului de ofițeri de poliție, dată fiind și capacitatea restrânsă de școlarizare a Academiei de Poliție și a celorlalte instituții de învățământ superior din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, care pregătesc specialiști pentru Ministerul Afacerilor Interne. Apreciem că măsura ar putea fi aplicată, gradual, începând cu trimestrul III/2020, fără un impact financiar deosebit, iar ocuparea posturilor ar putea fi pusă în practică etapizat”, se arată într-o adresă oficială trimisă de SNPPC ministrului Marcel Vela.

Integral pe Naţional