Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ludovic Orban a precizat, ieri, că alegerile locale vor avea loc cel mai devreme pe 14 iunie și cel mai târziu pe 21 iunie. Acest calcul demonstrează că primul-ministru demis și redesemnat cunoaște în detaliu și calendarul organizării alegerilor parlamentare anticipate, care, conform procedurilor de respingere succesivă a două Cabinete liberale și a dizolvării Parlamentului, pot fi convocate - ce coincidență! - cel mai devreme pe 14 iunie și, cel mai târziu, pe 21 iunie. Marjă luată în cazul în care Opoziția va dori, așa cum se discuta, ieri, pe holurile Parlamentului, să amâne prima „picare” cu o săptămână.

Guvernul Orban I a fost demis, prin moțiune de cenzură, în data de 4 februarie 2020, iar, pe data de 5 februarie, președintele Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat să alcătuiască un nou Cabinet, în persoana aceluiași Ludovic Orban. Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au stabilit data votului de învestitură sau de respingere pentru luni, 24 februarie 2020, în plenul reunit. Rezultă, așadar, că între data moțiunii de cenzură și data votării se scurg 20 de zile calendaristice.

Integral pe Jurnalul Național