Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un studiu al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din București oferă un viitor meteorologic sumbru.

„Primul trimestru al anului agricol 2019-2020 s-a caracterizat (în raport cu valorile medii multianuale) printr-o secetă severă (cu excepția regiunilor podișului Moldovenesc și Central Moldovenesc) și un regim termic extrem de călduros, în toate regiunile tării monitorizate”, arată raportul Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS).

Primele semne meteorologice dramatice s-au arătat oamenilor de știință, undeva pe la începutul anilor ’70, în regiunea Banatului.

„Există o lucrare în arhiva institutului, semnată de Grigore Stere, în care se precizează că a început stepizarea Câmpiei de Vest. Acolo scrie așa: au apărut specii în biotipul Câmpiei Banatului care sunt specifice stepei. Este un proces care a început. Odată cu apariţia acestor specii, acestea sunt semnele pe care natura ni le dă pe termen lung”, declară vicepreședintele Academiei de Științe Agricole și Silvice (ASAS), Valeriu Tabără.

Integral pe Evenimentul Zilei