Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ordonanța alegerilor la grămadă, adoptată împreună cu celelalte 24 în seara premergătoare îmbrîncirii Guvernului Orban din Piața Victoriei, a fost publicată în Monitorul Oficial. Cel puțin o vreme, este valabilă. Şi, dacă Avocatul Poporului nu-i pune o contră, adio, vom vota pe baza ei.

Un singur lucru mi se pare aberant, năstrușnic, nedemocratic, cretin de-a dreptul. Că fiecare poate vota pe unde se află, pe unde îl taie capul, pe unde are prieteni și pe unde dușmani în alegeri. Votul acesta de tip hai-hui, nomad, de tip întîmplător reprezintă un soi de șmecherie grosolană. Face din alegeri un mare ghiveci, o apă și-un pămînt, un haloimis politic tribal.

Poporul este chemat să vină la urne și să voteze cu ai noștri și să-i nenorocească pe ai lor. Toate dezbaterile pe teme electorale, toată experiența acumulată de-a lungul anilor se duce dracului. Revenim la principii aproape tribale. În 1990, alegerile din Romania, în ciuda faptului că au fost o caricatură electorală, n-au fost atît de aiuritoare precum cele care pot rezulta din această ordonanță a răzbunării.

Integral pe Cotidianul