Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Orice criză de apă din Egipt poate afecta Europa, spune ministrul egiptean al Apelor într-un interviu pentru Digi24. Și dă un exemplu: dacă debitul Nilului scade cu doar 2%, asta va însemna că un milion de egipteni rămân fără sursă de venit. Aceşti un milion de oameni vor deveni vulnerabili, în pericol de a fi influenţaţi de ISIS sau alte grupări teroriste sau vor începe să migreze, la nord, sud, est, vest. Dacă acest lucru se va întâmpla şi nu vom avea sprijin din partea Europei, atunci impactul va fi aici, spune Mohamed Abdel Aty.

Anul acesta a început cu temperaturi-record în Europa şi dacă iarna începe să fie ca vara, ne gândim deja cum va fi cu adevărat în lunile care sunt calde conform calendarului. Gradele sunt cu mult mai multe în termometre, iar apa potabilă este puţină şi mai greu accesibilă.

Integral pe Digi24