Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României, Executivul European adoptând un raport privind depăşirea valorii de 3%, iar în următoarele două săptămâni Comitetul Economic şi Financiar va formula un aviz cu privire la acest raport.

Comisia Europeană a declanşat procedura de deficit excesiv în cazul României, după ce deficitul pe 2019 a fost calculat la 3,9%.

„Raportul urmăreşte adoptarea de către România a unei strategii bugetare pentru perioada 2020-2022, care se estimează că va duce la un deficit public ce depăşeşte valoarea de referinţă de 3 % prevăzută de tratat pentru anii 2019, 2020 şi 2021”, a anunţat Comisia.

În document, se arată că „din 2016, România urmăreşte o politică fiscală expansivă bazată pe reduceri de impozite şi creşteri ale cheltuielilor curente. Deficitul structural, conform previziunilor de iarnă ale Comisiei 2020 (extins cu variabile fiscale), este estimat a fi crescut de la 0,2% din PIB în 2015 la 3,9% în 2019. Începând cu primăvara anului 2017, Consiliul a emis recomandări bianuale în cadrul procedurii de deficit excesiv la care România nu a răspuns cu acţiuni eficiente, ci prin abateri semnificative, în mod repetat, de la calea de ajustare recomandată”.

Integral pe Cotidianul