Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zeci de angajaţi ai Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea au refuzat vineri dimineaţa, 14 februarie, să lucreze din multiple cauze. Protestul nu a durat mult.

Mai mulţi angajaţi ai Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea au refuzat să intre vineri în schimbul de dimineaţă, nemulţumiţi că nu ştiu cum va arăta viitorul lor profesional. Protestul nu a durat mult timp, în jurul orei 09:00 aceştia şi-au reluat munca după discuţiile pe care le-au avut cu Dumitru Jianu, liderul Federaţiei Sindicale „Salroca”, la care sunt afiliate şi sindicatele din exploatarea minieră.

Protestatarii au aflat pe scurt cum s-au derulat discuţiile cu o zi în urmă cu cei din conducerea Societăţii Naţionale a Sării şi a rămas că ele vor fi discutate şi negociate în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, care va avea loc luni, 17 februarie, când, cel mai probabil, vor fi luate o serie de decizii privind soarta angajaţilor.

Una dintre problemele presante cu care se confruntă la această oră EM Râmnicu Vâlcea este legată de diminuarea veniturilor societăţii, pe fondul scăderii comenzilor. Pe lângă vremea călduroasă, lipsa comenzilor este determinată şi de închiderea companiei Ciech Soda (ex-USG), singura fabrică de sodă din România, şi principalul client al EM Râmnicu Vâlcea, alături de CNAIR.

Integral pe Adevărul