Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un număr de cinci persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, în dosarul penal privind infracţiuni informatice în care au fost efectuate, joi, un număr de 18 percheziţii domiciliare.

Dintre acestea, trei au primit mandate de arestare, iar alte două arest la domiciliu.

Potrivit preşedintelui Tribunalului Braşov, cei trei bărbaţi care au primit mandate de arestare sunt acuzaţi de infracţiuni, respectiv complicitate la acestea, de constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii datelor informatice, spălare a banilor, instigare la acces la ilegal la un sistem informatic, la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. În ce priveşte cele două femei acuzate în acest dosar, acestea au fost plasate în arest la domiciliu pentru sprijinirea respectiv aderarea la grupul infracţional organizat şi spălare a banilor.

"Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpaţilor A.E., A.C., M.V., A.L.M. şi C.A.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice"", a precizat DIICOT, într-un comunicat de presă.

Integral pe România Liberă