Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un elicopter aparţinând armatei siriene a fost doborât vineri în nord-vestul Siriei, iar echipajul acestuia ucis, un al doilea incident de acest fel în această săptămână, pe fondul unor tensiuni între Ankara şi Damasc - care îşi continuă înaintarea împotriva jihadiştilor şi rebelilor, relatează AFP.

Puterea lui Bashar al-Assad, susţinut de aliatul său rus, a reluat în decembrie o ofensivă în nord-vestul Siriei împotriva ultimului mare bastion al jihadiştilor şi rebelilor, în pofida avertismentelor vecinului său turc.

Vineri, forţele Damascului au obţinut o nouă victorie prin recucerirea unei baze militare pierdute în urmă cu peste şapte ani, în vestul provinciei Alep.

În această regiune, un elicopter aparţinând armatei siriene a fost atins ”de o rachetă inamică în apropiere de Orum al-Kobra", un sector ”în care sunt desfăşurate grupări teroriste armate susţinute de Turcia”, potrivit unei surse militare citate de agenţia oficială siriană de presă Sana.

Integral pe Adevărul