Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prof.dr.Vasile Astărăstoae, fost rector UMF Iași și fost președinte al Colegiului Medicilor din România, nu a primit nici măcar scuze din partea instanței, care l-a achitat după 9 ani de anchete și procese. Răspunsul sec și cinic al judecătorilor a fost că ”au existat indicii”.

Tentativă de fraudare a fondurilor europene. Acesta a fost motivul pentru care prof.dr.Vasile Astărăstoae a fost hărțuit timp de 9 ani de procurorii DNA. Perioadă în care și-a pierdut toate funcțiile și, mai ales, perioadă în care a suferit un infarct masiv. ”M-au acuzat și m-au trimis în judecată pentru conflict de interese, abuz în serviciu și tentativă de fraudare a fondurilor europene. Apoi și-au dat seama că, de fapt, sunt nevinovat.

Nu vreau să-i dau în judecată pentru ce mi-au făcut. Judecătorii și procurorii beneficiază de o imunitate de nedescris și atunci de ce să-mi pierd timpul, sănătatea și banii prin tribunal, atâta timp cât știu dinainte rezultatul. Au zis că nu a fost cu rea credință, că așa erau indiciile și că am beneficiat de un proces corect și că ce mai vreau? Evident că nu și-au cerut scuze, au zis că și-au făcut datoria”, ne-a declarat prof.dr.Vasile Astărăstoae.

În fapt, vestea achitării sale ar fi trebuit să fie de ajuns, adică să fie fericit că a scăpat doar cu verdictul nevinovat, după ce, într-o altă instanță fusese chiar condamnat la închisoare. Este vorba despre judecătorii de la Tribunalul Suceava, care îl condamnaseră la doi ani de închisoare cu suspendare și interdicția de a ocupa o funcție publică timp de 10 ani, pentru ca, ulterior, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava să stabilească faptul că nu există probe care să dovedească vinovăția.

Integral pe Naţional