Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul de stat pentru Afaceri Externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, a vizitat România și a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3.

„Este prima mea vizită, dar cu siguranță nu va fi ultima. Cred că ambele țări vor ca această relație să se dezvolte. Vrem ca ea să crească în toate zonele.

Noi credem că există oportunități comerciale și de investiție uriașe, credem că sunt oportunități de cooperare în sectorul IT, în agricultură, în infrastructură, în energie verde, în industria automobilelor. Noi suntem de părere că ar trebui să îmbunătățim această relație, inclusiv în ceea ce privește cultura cu programe pentru tineri, consultări parlamentare și politice. (...)

Nu am acordat până acum prea multă atenție acestei relații nici voi, nici noi, așa cum ar fi trebuit pentru că este atât de puternică dar și pentru că noi ne putem pune de acord asupra oricărui subiect, dar acum vrem să ne asigurăm că vom accelera procesul. (...)

Relațiile noastre comerciale valorează în jur de 500 de milioane de dolari pe an, ceea ce nu înseamnă foarte mult. Noi vrem mai mult de atât. Peste 95% din acestea reprezintă produsele cumpărate de Arabia Saudită din România.

Vrem să ne asigurăm că există mai multe investiții din ambele părți, mai multe comerț, și vrem să ne asigurăm că avem mai multe contact”, a declarat Adel Bin Ahmed Al-Jubeir în interviul acordat Sabinei Iosub.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.