Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Cristian Ghinea susține că, deși cinci ordonanțe de urgență ale ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, au fost retrase, în loc să recunoască faptul că a greșit, Executivul „o dă pe partea de frecat buricul naționalist”.

„E oficial deci, PM Ludovic Orban i-a omorât OUG-urile lui Boloș și l-a muștruluit. A inclus și ceva declarație despre pârâcioșii care fac rău României. Așa zicea și PSD. În loc să recunoască cinstit că au dat-o în bară și că am avut dreptate, o dau pe partea de frecat buricul naționalist. Nu știu la ce se referă PM cu pâra, am scris în România, și le-am zis direct în față ce am avut de spus, nu a fost vuiet la Bruxelles pe OUG-urile astea. Pe fond, o OUG voia să reglementeze o bucățică din viitoarea structură instituțională a fondurilor europene 2021 – 2027. Era prost gândită. Sunt de acord cu regionalizarea, nu sunt convins că actualele ADR-uri sunt pregătite să facă programare. Am tot cerut o dezbatere pe bune despre cum facem cu cele peste 30 de miliarde de euro care vor veni. Săptămâna viitoare voi publica o analiză completă, cu ce credem noi că ar trebui să însemne schimbarea de paradigmă, nu cârpeli”, susține europarlamentarul, pe Facebook.

Conform sursei citate, o altă ordonanță de urgență este cunoscută „doar după nume”, pentru că textul nu există în spațiul public, și se referă la obiectivul PNL privind conectarea localităților la rețelele de gaze.

Integral pe Cotidianul