Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România a demarat toate acţiunile necesare şi măsurile de pregătire în caz de epidemie cu noul coronavirus şi a activat sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă, a anunțat, joi, Ministerul Sănătăţii.

România a demarat toate acţiunile necesare şi măsurile pentru pregătirea în caz de epidemie cu noul coronavirus şi a activat sistemul naţional pentru situaţii de urgenţă, a informat, joi, Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

În acest context, România lucrează în strânsă cooperare cu statele membre şi cu instituţiile Uniunii Europene, ECDC - Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, ANSA, precum şi cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în vederea asigurării protecţiei sănătăţii publice pentru cetăţenii europeni.

Anunțul Ministerului Sănătății intervine după ce a apărut știrea că unul dintre cei 17 cetățeni români aflați la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care este ținută în carantină în apele teritoriale ale Japoniei, este infectat cu coronavirus. Cetățeanul român infectat a fost preluat de la bordul navei și internat într-un spital din Japonia.

Încă de la sfârșitul lunii ianuarie 2020, în România s-a format un comitet interministerial care să acționeze în caz de coronavirus, a declarat, joi, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. "Măsurile preventive sunt similare celei din cazul gripei", a precizat secretarul de stat.

Pe de altă parte, Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a declarat, tot ieri, că în România există patru centre care ar putea trata pacienți cu coronavirus. Acestea se află în București, Iași, Timișoara și Cluj - Napoca.

Integral pe România Liberă