Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un angajat al unei companii aeriene private româneşti, care a fost concediat după ce mai multe stewardese au reclamat că au fost hărţuite sexual, a dat în judecată societatea şi a fost reangajat pentru că a fost încălcată procedura atunci când a fost dat afară.

O companie românească de aviaţie a fost nevoită să îl reangajeze pe un mecanic de aviaţie concediat după ce opt stewardese au reclamat că au fost hărţuite sexual. Totul a început când compania aeriană din România a închiriat o aeronavă unei firme de aviaţie din Kuweit. Împreună cu avionul, în Kuweit au fost trimişi atât echipajul necesar zborurilor, cât şi personalul tehnic, din echipă făcând parte şi un mecanic de aviaţie.

În cursul lunii august a anului 2019, când o însoţitoare de zbor i s-a plâns şefei echipajului de cabină că unul dintre colegii lor, mecanicul de aviaţie, are un „comportament nepotrivit al faţă de persoanele de sex feminin din cadrul personalului de zbor”. Şefa echipajului de cabină le-a recomandat însoţitoarelor de zbor care au sesizat un comportament nepotrivit al mecanicului să raporteze în mod oficial aceste situaţii pentru a putea fi înaintate conducerii.

Integral pe Adevărul