Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 34, după ce încă o persoană a murit astăzi, informează Ministerul Sănătăţii.

Este vorba despre o femeie de 52 de ani, din Bihor care nu era vaccinată antigripal. Victima era cunoscută şi cu alte afecţiuni.

Un bărbat de 50 de ani, tot din Bihor şi nevaccinat antigripal a decedat ieri.

De la începutul sezonului, au fost confirmate cu laboratorul 993 cazuri de gripă:
· 250 cazuri gripa cu virus AH3
· 193 cazuri gripa cu virus AH1
· 138 cazuri gripa A nesubtipat
· 408 cazuri gripa cu virus B
· 4 cazuri de coinfectii cu gripa cu virus AH3 + virus B

Pâna la data de 9 februarie, au fost vaccinate antigripal aproape 1,5 milioane de persoane din grupele la risc.

Potrivit Ministerul Sănătăţii, săptămâna trecută, activitatea gripală a avut un trend crescător, menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională.

Au fost raportate la nivel naţional 7577 cazuri de gripă clinică, în creştere faţă de cele raportate în săptămâna precedentă (7022) şi de trei ori mai multe comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent.

De la începutul sezonului 2019-2020, au fost înregistrate 34 decese confirmate cu virus gripal, din care 25 tip A, subtip (H1)pdm09, 5 tip A, subtip H3, 2 tip B, 1 coinfecţie de AH3+B şi 1 tip A.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 122 decese confirmate cu virus gripal (de 3,8 ori mai multe decât în actualul sezon).