Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-a speriat sau nu Călin Popescu Tăriceanu? Sunt convins că niște oameni de bine lucrează de zor pentru ca Tăriceanu să rămînă agățat în mașinăria de trefilat și pus la punct politicieni. Este al nu știu cîtelea dosar penal care îl vizează. De la cele din perioada în care a fost ministru al Industriei la cele de pe vremea în care a fost premier s-au adunat o căruță. Cu vremea, fie au fost abandonate, fie s-au clasat sau și-au pierdut valabilitatea. Dar au venit la rînd altele noi pentru că Tăriceanu n-a picat și nici nu s-a îndoit. Ba, că nu a recunoscut că îl cunoaște pe nu știu cine în afacerea cu ridicolul prinț Paul, ba, că a primit foloase necuvenite pentru PNL într-un cont din străinătate, ba, că a comis un abuz în serviciu cît a funcționat ca președinte al Senatului României. Nu-i exclus ca alte plîngeri să aștepte la rînd și de îndată ce cade una, următoarea să fie împinsă pe rol.

Un lucru trebuie precizat. Nu cunosc în detaliu conținutul tuturor plîngerilor făcute pe seama lui Călin Popescu Tăriceanu și nu pot garanta că Tăriceanu este alb ca spuma laptelui. Nu-i o treabă de ziarist. Pot spune însă că, din 1990 și pînă astăzi, Tăriceanu a fost un vînat prețios pentru toate felurile de Parchete și pentru cei mai ambițioși sau cei mai slugarnici procurori ai binomului. Și mai pot depune mărturie pentru încă un lucru. Că, în ianuarie-februarie 1990, la etajul 1 al Sediului PNL de pe bulevardul 1848, de lîngă Galeriile Orizont, la o masă de două persoane așezată pe hol, îmbrăcați în jersee groase de lînă, Călin Popescu Tăriceanu și Dinu Patriciu făceau înscrieri de noi membri în PNL. Amîndoi au pus umărul la renașterea partidului istoric și amîndoi au jucat un rol în renaștere vieții politice românești. Și amîndoi au fost ținte preferate ale tuturor celor îndrituiți să cerceteze și să înfunde cetățeni români. Dinu Patricu, trecut între timp între cei drepți, a rămas în istoria politicii românești, a businessului autohton dar și în istoria SRI-ului. Unul dintre filmele aniversare ale Serviciului Roman de Informații se deschide cu el și cu deputatul Ion Stan (între timp, și el plecat dintre noi), dar nu în calitate de eroi ai tranziției, ci de prinși ai SRI-ului în închipuitele campanii de apărare a țării și a Constituției României.

Integral pe Cotidianul