Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O grupare navală a NATO condusă de România a plecat din Turcia și se îndreaptă spre Marea Mediterană. La începutul lunii februarie, nava militară românească „Viceamiral Constantin Bălescu”, desemnată navă comandant a grupării navale permanente Standing NATO Mine Counter Measures Group Two (SNMCMG-2), a ridicat ancora din portul turcesc Eregli și a pornit spre Marea Mediterană.

Vasul românesc, denumit, în limbajul militarilor, “puitor de mine și plase”, plecase din Portul Constanța la data de 20 ianuarie 2020, pentru o misiune cu durata de cinci luni.

Gruparea navală a NATO a avut inițial în compunere, alături de puitorul de mine și plase „Viceamiral Bălescu”, nave aparținând Forțelor Navale ale Bulgariei, Germaniei și Turciei. La ieșirea din Marea Neagră, nava bulgărească, dragorul maritim „Priboy”, și-a încheiat misiunea, iar gruparea navală și-a continuat marșul cu trei vase de luptă: „Viceamiral Constantin Bălescu”, vânătorul de mine german „FGS Fulda” și cel turcesc „TCG Akcay”.

Integral pe România Liberă