Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bursele elevilor pentru performanță, de merit, de studiu și de ajutor social nu vor fi acordate nici în acest an. Ministru Educației, Monica Anisie, a emis un proiect de hotărâre de guvern care stabilește nivelul minim al burselor, însă banii pentru acestea vor fi alocați abia anul școlar viitor.

Elevii vor fi țepuiți și în acest an pentru că banii pentru burse ar putea fi alocați abia de anul viitor. Potrivit legislației în vigoare, elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat ar trebui să beneficieze de burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, reprezentând o formă de sprijin material, vizând atât protecţia socială, cât şi stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină.

”Conform prevederilor art. 82 din Legea nr.1/2011, cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat se stabilește anual prin hotărâre a guvernului. În acest context, pentru a diminua riscurile ca o parte dintre elevi să nu poată beneficia de burse în anul școlar 2020-2021, propunem ca în anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, să fie de 150 lei.

Integral pe Naţional