Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, va avea concurență serioasă în lupta pentru șefia partidului. Două organizații au făcut deja anunțul. Organizațiile PSD din zona de vest a țării vor ca partidul să fie condus de un președinte ardelean și ar dori ca acesta să fie ales dintre Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu și Radu Moldovan (liderul PSD Bistrița Năsăud).

Există un trend în această direcție, tonul fiind dat de filialele din Arad și Bistrița Năsăud. Într-o rezoluție semnată de proaspăt alesul președinte al PSD Arad, Dorel Căprar, se arată că viitorul președinte al partidului ar trebui să fie un lider ardelean, de preferat Sorin Grindeanu, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Numele lui Sorin Grindeanu ca posibil contracandidat al lui Marcel Ciolacu la conducerea PSD a mai fost vehiculat, în ultima perioadă, deși acesta n-a confirmat oficial. Organizația din Timiș, i-a transmis fostului premier că este binevenit dacă dorește să se întoarcă în partid și că se bucură de toată susținerea pentru orice funcție va dori să candideze.

Cu câteva zile înainte de rezoluția lui Căprar, organizația PSD Bistrița Năsăud l-a propus pe Vasile Dâncu la conducerea Consiliului Național al PSD, în condițiile în care acesta a precizat că nu este membru de partid, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Vasile Dîncu a confirmat că face parte dintr-un „nucleu”, alături de Cozmin Gușă și Radu Moldovan, liderul organizației, care şi-a propus să gândească o nouă strategie politică pentru PSD.

Un nume greu ar putea ajunge la vârful PSD, anunță și ANTENA3. Este vorba despre sociologul Vasile Dîncu. Informația a fost prezentată și comentată, luni, la Punctul de întâlnire, de Radu Tudor. „Se zvonește că la congresul care va avea loc peste câteva zile noul președinte al Consiliului Național va fi Vasile Dîncu. Deci, dacă Vasile Dîncu va fi noul președinte al Consiliului Național al PSD s-ar putea ca lucrurile să se reseteze într-un asemenea fel încât și apele să se separe în PSD și oamenii aceștia care au mai fost în PSD și se întorc s-ar putea să redefinească complet politica PSD", a spus Radu Tudor.

Pe de altă parte, PSD Bucureşti, prin vocea Gabrielei Firea, şi-a anunţat sprijinul pentru Marcel Ciolacu la conducerea Partidului Social Democrat, anunță CAPITAL. „Fiecare organizaţie susţine ce coleg consideră că se califică mai bine pentru această funcţie, dar nu cred că trebuie să demarăm o competiţie între noi, în calitate de colegi, cred că ar fi util să luăm o decizie consensuală şi cred că nu trebuie apară animozităţi la nivelul conducerii.

Ambii colegi, şi domnul Ciolacu şi domnul Grindeanu sunt lideri politici puternici şi care pot contribui împreună la modernizarea PSD, fireşte alături şi de alţi colegi din ţară”, a declarat Gabriela Firea. ROMÂNIA LIBERĂ susține că tot la ședința de duminică a PSD București, Gabriela Firea l-a propus pe Paul Stănescu pentru funcția de secretar general al PSD.

Luni, după şedinţa CEx, Marcel Ciolacu a vorbit deschis despre candidatura sa la şefia partidului, având în vedere că luna aceasta ar trebui organizat congresul în care se va alege noul preşedinte al PSD, dar şi despre eventuala rivalitate cu Sorin Grindeanu. UNIVERSUL arată că la finalul CEx, Ciolacu a explicat că nu se pune problema ca fostul premier să candideze împotriva sa, dar şi invers. “N-o sa fiu contracandidatul lui Sorin Grindeanu, si nici el nu va fi contracandidatul meu. Asta am încercat să lamuresc de mult”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totuși, remarcă ADEVĂRUL, Ciolacu a lansat și primele săgeţi către Sorin Grindeanu, precizând că nu poţi pretinde scaunul de preşedinte al PSD doar pentru că vremelnic ai ocupat funcţia de premier. „Cred că preşedintele Partidului Social Democrat - încă cel mai mare partid din România - trebuie condus de o persoană care are şi anumite victorii.

Este insuficient să revendici scaunul de preşedinte al Partidului Social Democrat doar în virtutea faptului că ai avut, la un moment dat, vremelnic, cea mai înaltă funcţie din partid în statul român”, a conchis Marcel Ciolacu.