Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministerul Apărării Naționale va cumpăra 942 de vehicule denumite „platforme de transport pe roți”, dintre care peste 600 vor fi produse în România.

Ministerul Apărării Naționale al României (MApN) a început derularea unui contract de înzestrare de peste un miliard de lei fără TVA (echivalentul a peste 200 de milioane de euro), contract care se referă la producerea și la livrarea, către Armata Română, a 2.902 vehicule de transport.

Conform unui acord semnat în ultima zi a anului 2019, prima tranșă a acestui contract se referă la 942 de camioane, care urmează a fi livrate de firma italiană Iveco Defence Vehicle SPA. Un element foarte important al acestei tranzacții este însă clauza de offset, care prevede că 80 la sută din valoarea contractului fără TVA trebuie să fie în beneficiul economiei naționale a României.

Integral pe România Liberă