Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După decapitarea fostului lider PSD, Viorica Dăncilă, actuala echipă de conducere a PSD are mari probleme, mai ales când vine vorba de bugete. Președintele interimar Marcel Ciolacu are în acest moment o vistierie aproape goală. Astfel a apărut imposibilitatea plății salariilor celor ce muncesc pentru bunăstarea partidului.

Surse din PSD au declarat pentru EUROPA LIBERĂ că din cauza problemelor financiare ale partidului angajații nu și-au primit la timp salariul în luna ianuarie. Noua conducere a început să concedieze o parte din personalul angajat în ultimii ani, iar partidul a încheiat un contract pentru comunicare cu o firmă apropiată de deputata PSD Diana Tușa.

PSD a încasat în 2019 aproape 144 de milioane de lei (în jur de 30 milioane de euro) de la bugetul de stat pentru funcționarea sa. Din acești bani trebuiau să fie plătiți și angajații partidului. PLAYTECH afirmî că este cea mai mare sumă încasată vreodată de un partid după schimbarea legii privind finanțarea formațiunilor politice, iar PSD a beneficiat de ea datorită rezultatelor bune de la alegerile locale și parlamentare din 2016, dar și din cauza modificărilor pe care le-a adus legii în Parlament. Comparativ, subvenția PNL a fost în 2019 de 65 de milioane de lei.

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, este autorul amendamentului prin care subvenția partidelor a crescut spectaculos în 2019. Acesta, amintește ROMÂNIA LIBERĂ, este trimis în judecată pentru delapidare și modul în care a folosit subvenția PSD.

iDeși social-democrații au beneficiat și de un plus de 53 de milioaie de lei, din perioada în care Liviu Dragnea se afla la conducere, contul partidului s-a găsit în acest an aproape gol, anunță DIGI24.

Și astfel acum PSD are alte probleme de rezolvat, după ce la începutul anului se vorbea despre noi formule de conducere și despre data congresului care ar urma să fie un pas extrem de important în reformarea partidului, după nenumăratele sincope de care a avut parte, și despre cum va arăta partidul în perioada post congres.

Președintele interimar al partidului Marcel Ciolacu a declarat, citat de JURNALUL NAȚIONAL,  că luni PSD va decide data pentru Congresul partidului, după consultările cu membrii organizației naționale. Liderul social democrat a mai afirmat că tot în cursul acestei săptămânii va lua o decizie și în privința candidaturii sale pentru șefia PSD.

Gabriela Firea a solicitat organizației Naționale PSD, reprezentată de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu, să stabilească data Congresului Partidului Social Democrat pe 29 februarie, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Totodată, primarul Capitalei a cerut celor prezenți la conferință să-l susțină pe Ciolacu la șefia PSD. Membrii filialei PSD București prezenți în sală au aprobat propunerea Gabrielei Firea.

Luni este o şedinţă internă deosebit de importantă, venită la doar câteva zile după ce Iohannis l-a propus din nou pe Ludovic Orban să formeze un Guvern. Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte luni, printre subiectele de discuţie fiind strategia pe care o vor urma social-democraţii în ceea ce priveşte învestirea noului Guvern Orban, în condiţiile în care, amintește CAPITAL, preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, intenţionează să depună, tot luni, la Curtea Constituţională, o sesizare cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

Bătălia pentru şefia PSD va fi una strânsă, constată ANTENA3. Marcel Ciolacu a anuntat că probabil va candida, în timp ce alţi lideri social democraţi consideră că fostul premier Sorin Grindeanu este îndreptăţit pentru această funcţie. Potrivit unor surse, Grindeanu şi-ar dori un Congresul al partidului care să aibă loc după alegerile locale.