Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mi se pare mai important să scriu despre grosolăniile la adresa lui Tudor Gheorghe, decît să comentez improvizațiile politice ale lui Ludovic Orban. Ceata liberală este captivă la ifosele lui Iohannis și am destul timp să-i descos isprăvile. Cu ea vom conviețui încă o bună bucată de vreme. Drept pentru care las pentru zilele următoare toată această improvizație a liberalilor, menită a trage țara în turbulențe politice care să ascundă incapacitatea lor de a guverna eficient. Mă îngrozește reacția unui fost ministru, ajuns un biet figurant într-un PNL dominat de pedeliști.

Nu tot astronautul joacă bine fotbal și nu tot inginerul scrie poezii sau iubește pictura, după cum nu tot chimistul refugiat în politică îndrăgește muzica și înțelege libertatea dincolo de cumpărarea bananelor și de exucrsiile în vestul Europei. Cam în aceast cadru indefinit și incomplet în materie de trăsături se pierde și Daniel Funeriu, pe care cu greu îl poți portretiza fără să-l jignești. Asta mă și determină să n-o fac și să precizez doar că a fost ministrul Educației într-o scurtă perioadă din regimul Traian Băsescu. Dincolo de cariera sa științifică ambiguă (și toată în afara României), Daniel Funeriu are o opera demnă de o antologie a umorului. Este autorul celebrei demonstrații cu pixelul albastru, un fel de pîrț științific, scornit pentru a-l scoate pe comandantul Traian Băsescu din încurcătura cu palma dată unui copil în timpul campaniei electorale. Tot el este cel care a descoperit și faptul că o cursă Lufthansa care zbura spre Chișinău nu avea anunțuri în limba română. Cam acestea sunt manifestările cu care Funeriu s-a ridicat cîteva degete deasupra apelor din balta mediocrității în care se tot scaldă de ani buni.

Ce face caricaturalul ministru și patriot european de tip Cațavencu? Se indignează ca un patriot de Bruxelles (și dînsul are ceva pensie de acolo) și își vomită toată fierea pe sema unui concert pesimist al lui Tudor Gheorghe, difuzat de Televiziunea Română.

Integral pe Cotidianul