Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că desființarea Secției Speciale (SIIJ) rămâne o prioritate și că Guvernul Orban va găsi cea mai bună soluție pentru a pune în practică angajamentul.

"Cu siguranță avem în programul de guvernare desființarea SIIJ, este practic o recomandare care este cuprinsă și în raportul Comisiei de la Veneția și în raportul privind mecanismul de cooperare și verificare este un angajament al nostru și vom găsi cea mai bună soluție să o punem în practică.", a declarat Ludovic Orban, în Parlament, conform Mediafax.

Premierul a subliniat că partidele "majorității roșii" blochează în Parlament proiectul depus de Partidul Național Liberal și este ținut în sertare.

"Este un proiect în Parlament depus tot de Partidul Național Liberal, care este ținut în sertare de majoritățile roșii din Parlament. Așteptăm să vedem motivarea pentru că în funcție de motivare vom știi exact cum să angajăm o răspundere, dar eu vă repet din punctul meu de vedere, litera și spiritul Constituției atâta timp cât a permis această procedură, procedura angajării răspunderii, este foarte clar că a gândit-o pentru situațiile în care Guvernul nu are alte soluții de a soluționa, de reglementa o situație care reclamă o rezolvare cât se poate de rapidă.", preciză acesta.

Integral pe România Liberă