Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Revenire în forță la Partidul Social Democrat. Marcel Ciolacu a anunțat cine va reveni în partid și cu cine va face echipă pentru conducerea social-democraților. Deocamdată nu și-a anunțat oficial candidatura la președinția PSD dar iată cu cine este cel care se va alătura lui Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, a declarat, la ANTENA3, că își dorește ca Sorin Grindeanu să revină la PSD, însă exclude ideea de a fi în competiție cu acesta. „Îmi doresc ca Sorin Grindeanu să revină în partid. Nu voi fi într-o competiţie în interiorul PSD cu Sorin Grindeanu. Nu exclud să fac o echipă cu Sorin Grindeanu. Eu competitor cu Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu competitor cu mine nu vom fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, adăugând a decis asta împreună cu fostul prim-ministru.

În ceea ce privește candidatura lui Ciolacu la șefia PSD, acesta a precizat că încă nu a luat o decizie, dar vrea totuși să se consulte cu colegii săi înainte de a se pronunța, notează CAPITAL. Șeful interimar al PSD a spus că vrea mai întâi să facă modificări la statut și să schimbe lucrurile prin partid.

Duminică, Ciolacu a afirmat, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei de Timiş, că de câteva săptămâni „nişte «prieteni»” l-au avertizat în privinţa lui Sorin Grindeanu, care a spus că va reveni în PSD. „Eu nu şi nu! Batman, Batman!”, a spus Ciolacu, amintește GÂNDUL. La rândul său, Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, că nu a semnat încă hârtia de adeziune în PSD. Actualul şef al ANCOM a mai precizat că nu a discutat cu Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu despre o candidatură la vreo funcţie de conducere în partid.

Marcel Ciolacu va propune ca noua structură de conducere a PSD să numere patru prim-vicepreşedinţi. Printre favoriţi se numără: Claudiu Manda, Gabriela Firea, Dragoş Benea şi Radu Moldovan, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. Ar rămâne pe dinafară Mihai Tudose, Gabriel Zetea şi Sorin Grindeanu. Ultimul, deşi pozează în tovarăş cu Ciolacu, trage sfori în culise pentru a candida la şefia partidului, susţin sursele citate.

Congresul PSD va alege direct preşedintele - Marcel Ciolacu pleacă favorit - şi secretarul general, unde Paul Stănescu nu va avea concurenţă. Vicepreşedinţii nu vor fi aleşi direct, ci pe o listă asumată de candidaţii la şefia partidului. În loc de preşedinte executiv, Marcel Ciolacu va propune patru prim-vicepreşedinţi, garda sa de încredere în partid.

Fostul premier și fost președinte PSD Viorica Dăncilă, revine și ea în politică, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Ex șefa de la Palatul Victoria a început să dea ordine în PSD. Dăncilă sună adunarea și spune că PSD trebuie să dărâme actualul Executiv.
Viorica Dăncilă a avut parte de un final de 2019 de coșmar. A pierdut rușinos alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, apoi a fost dată afară de la Guvern prin moțiune de cenzură. Nu a mai rezistat mult nici în fruntea PSD și a fost obligată să-și dea demisia.

Între timp, un alt fost președinte al PSD, Liviu Dragnea a ajuns din nou, joi, în faţa magistraţilor, în încercarea de a ieşi de după gratii, după opt luni de stat în penitenciar. Fostul lider PSD contestă modul în care s-a format completul care l-a condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. COTIDIANUL susține că dacă Instanţa Supremă îi dă dreptate, Dragnea va fi pus în libertate.

În urmă cu două săptămâni, Dragnea a avut prima înfrângere din acest an, dupa ce judecătorii ICCJ i-au respins recursul în casaţie.  „Preţul era România", a spus Liviu Dragnea, joi, când a mers la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  Cel mai probabil, fostul şef al PSD se referea la miza condamnării sale.

Iubita acestuia, Irina Tănase s-a făcut mediator pentru a-l putea vizita mai des pe Liviu Dragnea în închisoare. Din cele patru vizite efectuate în ultimele două săptămâni, doar una a fost în calitate de iubită, celelalte trei fiind în calitate de mediator autorizat, susține DIGI24. Ultima vizită pe care Irina Tănase i-a făcut-o lui Liviu Dragnea este în data de 22 ianuarie. În tabelul de vizite întocmit pe numele lui Liviu Dragnea ca persoană condamnată la Penitenciarul Rahova apare această vizită consemnată în caliate de mediator.

La fel s-a întâmplat şi pe 18 ianuarie şi pe 12 ianuarie. Doar în 11 ianuarie se schimbă situaţia, adică după ce în urmă cu o zi fusese meditator, Irina Tănase s-a întors în vizită la Penitenciarul Rahova drept iubita lui Liviu Dragnea, mai precis, concubina acestuia.