Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul studentului întors din China și suspect de coronavirus s-a lăsat cu amenzi în rândul personalului UPU Bacău. Medicul care a consultat pacientul suspectat de îmbolnăvire cu virusul ucigaş a fost amendat de DSP cu 20.000 de lei, dar sancțiuni au primit și alți angajați ai spitalului judeţean. În semn de protest, mai mulţi medici şi-au dat demisiile, considerând amenda ca fiind abuzivă.

Într-o declaraţie pentru Ziar de Bacău, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Adrian Popa, a confirmat că cei 6 doctori de la Urgențe au demisionat, fiind nemulțumiți de amenda încasată de colegul lor, dr. Marian Gherghelescu.

„Vom încerca o conciliere, dar și eu sunt nemulțumit de atitudinea DSP. Această amendă nu se justifică, nu poți amenda un medic pentru că presa a aflat prima. Noi le-am demonstrat inspectorilor DSP că, într-o oră de la prezentarea pacientului, au fost îndeplinite procedurile în astfel de cazuri”, a declarat managerul SJU.

Integral pe Capital