Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat că, odată cu liberalizarea programelor de sănătate, pacientul va fi în centrul sistemului şi va avea posibilitatea de a-şi alege medicul şi spitalul în care are încredere, iar în acest fel, fenomenul listelor de aşteptare va înceta.

„Este vorba de a înlătura orice discriminare, de a pune pacientul în centrul sistemului, de a îl lăsa pe pacient să îşi aleagă medicul şi spitalul în care are încredere. (...) În România, atât spitalele publice, cât şi cele private sunt debordate de numărul de pacienţi. Avem o populaţie care îmbătrâneşte, avem din ce în ce mai mulţi pacienţi (...). Sunt multe liste de aşteptare, există supraaglomerare în spitale. (...) Vedeţi un ciorchine de pacienţi care aşteaptă în faţa uşilor cabinetelor, a saloanelor, a sălilor de operaţie şi acest fenomen trebuie să înceteze”, a spus Costache, la Digi 24.

Integral pe Gândul