Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Marius Budăi, ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a explicat de ce au apărut inechităţile din sistemul public de pensii.

"Valoarea punctului de pensie în 2016 era de 731 lei, iar ce am propus noi a fost un plan pe 4 ani, astfel încât să reuşim să creăm şi creştere economică şi creşterea veniturilor. Astfel încât creşterea economică să se împartă între capital şi persoane. Inechităţile sunt apărute datorită intervenţiilor de-a lungul timpului asupra actelor normative de bază. În România au fost trei legi pe sistemul public de pensii, legea 3, legea 9 şi legea 63, dar au apărut multe acte intermediare care au modificat structura principală, astfel apărând aceste inechităţi. Era clar că era nevoie de o nouă lege.", a explicat fostul ministru la ”Punctul de întâlnire”.

"Se tot discută despre acest 40 la sută care trebuie dat de la 1 septembrie 2020 şi de care domnul Cîţu a refuzat să zică cu subiect şi predicat dacă se vor da. Creşterea economică pe ultimii 3 ani a fost confirmată nu de PSD, ci de Banca Mondială, Comisia Europeană şi Eurostat. Considerăm că această creştere economică trebuie împărţită echitabil între capital şi societate", a declarat Marius Budăi la Antena 3.