Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cazul de coronavirus din Germania este primul în care boala s-a transmis de la om la om în Europa. Autoritățile spun că pacientul este un bărbat care nu a fost în statul asiatic, dar a avut o întâlnire cu un cetățean chinez săptămâna trecută. Între timp, cel din urmă a fost diagnosticat cu pneumonie virală. Numărul deceselor provocate de virusul mortal a ajuns la 107, iar cel al persoanelor infectate a trecut de 4.500. Ministerul de Externe de la București îi îndeamnă pe cetățenii români să amâne călătoriile în China, mai ales în orașul Wuhan și regiunea în care se află acesta.

Virusul misterios a cărui prezență a fost raportată prima dată de China anul trecut, la începutul lui decembrie, se răspândește rapid. Numărul oficial al cazurilor a sărit peste noapte cu aproape 60%. Zi de zi, tot mai mulți oameni se prezintă la spitalele din China unde sunt diagnosticați cu pneumonie virală. Este și cazul unei femei însărcinate din Wuhan, punctul 0 al epidemiei. Doctorii au fost nevoiți să-i facă de urgență cezariană pentru a salva viața atât a mamei, cât și a fătului. Cei doi au fost separați după naștere, pentru protejarea sănătății bebelușului.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.