Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Începutul de ani a venit cu un anunț nefericit legat de conturile de pensii private. Experții în fondurile de investiții au remarcat faptul că, în loc să avem mai mulți bani în conturile pilonulului 2 de pensii, de fapt s-au înregistrat pierderi, ceea ce este adevărat, însă nu pentru că ar fi de vină felul în care sunt administrați banii, ci din cauza guvernului PSD, care a dat OUG 114. Astfel, adevărul e cu totul altul.

Ordonanța 114 a creat la finalul anului 2018 un adevărat cutremur financiar, iar pierderile fondurilor de investiții au fost pe măsură. Chiar la acea dată, mai mulți analiști financiari au tras nenumărate semnale de alarmă. Fostul ministru de Finanțe, Ionuț Popescu, analist economic și fost redactor șef al revistei Capital, explică ce randament au fondurile de pensii private.

„Să revenim puțin la Pilonul doi de pensii, despre care guvernul ne spune că e speranța românilor care vor ieși la pensie, că acolo trebuie virați mai mulți bani! Să vedem ce performanțe au avut aceste fonduri în 2018, unde avem date definitive. Cu procente, cifre, fără păreri, fără lozinci!

Integral pe Capital