Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Modificările legilor din România, în atenția PE. Socialiștii europeni cer discutarea în plenul legislativului european, joi, a legii românești prin care se revine la alegerea primarilor în două tururi.

Parlamentul European a mai discutat situația statului de drept din România în anul 2018, în contextul modificărilor PSD la legislația electorală declanșate după câștigarea alegerilor parlamentare și instalarea la putere. Liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, au acuzat constant partidele din opoziție că „au votat împotriva României”, atunci când au aprobat rezoluția care condamna acțiunile puterii de la București. De altfel, în campaniile electorale de anul trecut, liderii PSD au acuzat constat opoziția că și-a denigrat țara la Bruxelles și că a votat împotriva României.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, recent, că PSD va trimite o scrisoare liderilor europeni şi tuturor europarlamentarilor pentru a acuza intenţia Executivului de a schimba legile electorale.

Integral pe Cotidianul