Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pensia medie în magistratură a atins astronomica sumă de 18.668 lei în urma trecerii contribuțiilor la angajat, magistrații primind 80% din ultimul salariu brut încasat. Explicația este dată de ministrul Muncii, Violeta Alexandru:
„Sper că Parlamentul să își asume astăzi o decizie legată de propunerea PNL de abrogare a pensiilor speciale. Cred că s-a amânat destul acest subiect. Eu personal respect instituția parlamentului și am așteptat această zi pentru luarea unei decizii pe care societatea o solicită. Și pe care o găsesc justificată.

Sunt pentru corectitudine și principii, înainte de orice. Ponderea în bani nu este, într-adevăr, atât de mare pe cât se crede. Graficul de mai jos, disponibil la https://bit.ly/2GrH4py arată, defalcat, câți oameni primesc fiecare tip de pensie/indemnizație dar și cât reprezintă toate acestea, ca valoare, în total.
În pensiile speciale, un sfert se acoperă din bugetul CASS (pe bază de contributivitate) și restul se suplimentează din Bugetul de Stat. Din contribuțiile tuturor. Despre acest principiu vorbesc.

Integral pe Curentul