Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liberalii nu se vor opri aici. Dacă moțiunea nu trece, atunci Guvernul urmează să pună la cale un adevărat tir de asumări de răspunderi în Parlament, pe teme din ce în ce mai puțin digerabile pentru restul formațiunilor politice. Spre exemplu, Guvernul condus de Ludovic Orban (foto) ar urma să-și asume răspunderea pe desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

O astfel de măsură încalcă protocolul încheiat de PNL cu ALDE și cu UDMR și ar da un nou motiv PSD să depună moțiune de cenzură. Un alt exemplu poate fi acela prin care PNL poate proroga termenul intrării în vigoare a legii pensiilor sau să-și asume răspunderea pe anularea tuturor pensiilor speciale, în condițiile în care liberalii încearcă să blocheze votul de astăzi, din plenul Camerei Deputaților, exact pe acest proiect de lege.

De asemenea, se mai vehiculează o posibilă asumare a răspunderii pe un proiect de lege privind privatizarea serviciilor medicale de urgență. Toate au ca scop determinarea succesului unei moțiuni ce cenzură care să ducă la căderea Guvernului.

Integral pe Jurnalul Național