Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

John Bolton, fostul consilier al lui Donald Trump, a semnat un manuscris citat de New York Times în care susține că acțiunile președintelui SUA față de Ucraina se potrivesc cu acuzațiile aduse de democrații care au lansat procedura de destituire.

Consilier pe probleme de securitate naţională al Casei Albe până când a fost demis, în septembrie 2019, pentru „puternice dezacorduri” cu Trump, John Bolton afirmă într-un manuscris că preşedintele american voia să blocheze un ajutor militar destinat Ucrainei până când Kievul anchetează cu privire la rivalul său potenţial în alegerile prezidenţiale, conform News.ro.

Democraţii au reacţionat rapid faţă de acest articol publicat duminică în cotidianul american şi au cerut ca atât Bolton, cât şi alte persoane care ocupă posturi importante în cadrul Administraţiei Trump să fie convocate la audieri în procesul de impeachment al miliardarului, în curs în Senat. Ei solicită ca şi Mick Mulvaney, şeful de Cabinet al preşedintelui, să fie audiat.

Integral pe România Liberă