Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cinci ţări din UE nu au atins pragul de 50% în Indicele de Percepţie asupra Corupţiei, din 2019. Studiul, publicat de ONG-ul Transparency International, a analizat 180 de ţări, iar când vine vorba de UE, utilizarea necorespunzătoare a fondurilor sale este încă o problemă importantă.

Indicele de percepţie s-a bazat pe răspunsuri de la 12 instituţii independente specializate în guvernanţă şi climatul de afaceri, Ungaria, Polonia, România, Croaţia şi Grecia scăzând sub pragul de 50%. Michiel van Hulten, director al Transparency International UE, a declarat pentru Euronews:

„Există multe fraude comise cu fonduri UE, implicând fonduri UE, dar a fost foarte dificil să abordăm acest lucru în mod efectiv, iar unul dintre motive este că toate statele membre au o abordare diferită. Având un singur procuror european care va aborda aceste probleme, cred că putem fi încrezători că va fi mai uşor să atacăm aceste cazuri”.

Integral pe G4media.ro