Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ce măsuri ia România pentru a preveni infecțiile cu virusul din China.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a spus că „discutăm despre o boală care întrunește toate caracteristicele de urgență globală”.

„În china evoluează rapid numărul de cazuri confirmate. Cifrele globale nu s-au schimbat. Chiar dacă discutăm de aproape 3.000 de cazuri în China discutăm de 80 de decese, deci mortalitatea de 2-4%. În afara Chinei, îmbolnăvirile sunt doar la persoane care au fost în China sau au fost în contact cu persoane din China”, a spus medicul.

Directorul Institutului de Boli Infecţioase, Adrian Streinu Cercel, a declarat că majoritatea cazurilor sunt forme ușoare – 75%.
În primele 2-3 zile pacientul dezvoltă pneumonie, dar fără febră, ceea ce schimbă datele privind persoanele care intră în țară.

Streinu-Cercel: Riscul ca virusul să ajungă în România este mic. La Institutul „Matei Balș” pot fi diagnosticați și tratați potențialii pacienți, asigură el.