Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Directorul World Vision România, Mihaela Nabăr, a comentat în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX concluziile îngrijorătoare ale unui studiu privind abuzul sexual în rândul copiilor. Majoritatea copiilor nu ştiu să recunoască semnele violenţei sexuale, iar victimele au tendința să ascundă ce li s-a întâmplat.

„Studiul demonstrează foarte clar că principala problemă a copiilor este că nu ştiu să recunoască abuzul sexual. Este foarte grav să vedem că jumătate din cazurile de abuz raportate la nivel naţional se petrec în familie. Se repercutează şi asupra copiilor, care trăiesc într-un mediu care îi face să creadă că abuzul şi violenţa reprezintă o normalitate”, a spus Mihaela Nabăr, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX.

Studiul arată faptul că 4 din 5 copii nu ştiu că mimarea actului sexual este o formă de abuz, 7 din 10 copii nu ştiu că dacă abuzatorul se dezbracă în fata copilului este o forma de abuz sexual şi nici că invitarea sau obligarea de a privi imagini cu conţinut sexual explicit este o formă de abuz.

Integral pe Libertatea