Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Surpriză mare în PSD înainte de marea şedinţă care va decide noul lider al partidului. Fostul premier Sorin Grindeanu primeşte din ce în ce mai multă susţinere din partea social-democraţilor şi este considerat omul potrivit pentru a restabili ordinea în tabăra PSD înainte de algerile locale de anul acesta. Incredibil cine îl propune la vârf.

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că Sorin Grindeanu este omul potrivit pentru a conduce PSD în momentul actual, anunță CAPITAL. Acesta a declarat că îl susține pe Grindeanu, precizând că acesta are studii solide. „De data asta mie mi se pare că a luat o opțiune clară de candidatură, căci ce a spus el într-o oră de discurs este un plan pentru PSD, este viziunea lui, eu l-am asigurat și public că îl susțin, este unul dintre cei care și doar prin faptul că i s-a opus lui Dragnea și acelei mașinării numite CEX, fără să mai vorbim despre faptul că este un om cu studii solide și un om de stânga, îl recomandă ca posibil viitor președinte PSD“.

Și președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, prezent la Conferința de alegeri a PSD Timiș, s- a vorbit despre evenimentele din perioada când guvernul a fost condus de Sorin Grindeanu.

„Schimbarea guvernului Grindeanu a fost cea mai mare eroare politică a PSD. Dacă am fost invidios, a fost atunci când v-am văzut în curtea PSD și cât de mult l-ați susținut. Acum realizez foarte bine că acel CEX v-a furat tot, speranța, încrederea. A fost cea mai lovită organizație. Spirtul s-a creionat în jurul lui Sorin Grindeanu", a declarat Marcel Ciolacu, citat de ROMÂNIA LIBERĂ.

”Modificările de la statut, nu numai modificarea denumirii Comitetului Executiv, dar și reformarea acestui for este esențială. Trebuie să schimbăm modul de funcționare și componența. Președinții de CJ trebuie să facă parte din noul for. Nu mai merge să facem schimbări pe ici, pe colo, dar de fapt să nu schimbăm nimic esențial”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, la Conferinţa de alegeri a organizaţiei de Timiş, că de câteva săptămâni „nişte «prieteni»” l-au avertizat în privinţa lui Sorin Grindeanu, care a spus că va reveni în PSD. „Eu nu şi nu! Batman, Batman!”, a precizat Ciolacu, citat de GÂNDUL. La rândul său, Grindeanu s-a lansat într-un discurs exploziv şi a arătat că Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă au îngropat PSD şi, mai mult decât atât, se vorbeşte despre un blat la alegerile prezidenţiale.

Sorin Grindeanu a luat cuvântul și a criticat în termeni duri vechea conducere a PSD, anunță ANTENA3. „Dacă am constatat că am făcut praf partidul în trei ani de zile este clar că trebuie să facem altceva, să schimbăm lucrurile. Faptul că timp de trei ani unul singur a dispus de partid după bunul plac, asta a generat neîcredere, dar nu putem da vina pe un singur om.

Liviu Dragnea a avut greșelile lui, dar a avut și lucrurile sale bune și asta v-o spune Sorin Grindeanu (...) Mai grav ar fi să ne amăgim că fără Liviu Dragnea, PSD-ul se poate revigora. Greșit! Oamenii care au condus PSD-ul au transformat partidul într-unul nefrecventabil, într-un partid urât de oameni“.

Pe de altă parte, remarcă DIGI24, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat duminică, la Timiș, că Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea au folosit CEx-ul PSD în interes personal și că ar trebui ca măcar numele acestui for să fie schimbat, fiind unul toxic.

„Nu noi am pierdut alegerile. Alegerile s-au pierdut la centru. Cel mai toxic organism pe care l-a avut PSD în ultima perioadă a fost CEx-ul ăla. Asta îi spuneam lui Ciolacu mai devreme, că-trebuie să reușim măcar să schimbăm măcar titulatura CEx-ului, pentru că unele decizii au fost greșite.

Ultimii doi președinți de partid au folosit partidul ca un vehicul pentru proiecte personale, nu pentru partid și asta v-o spune un om care a încercat mereu să se opună acestor practici, am luptat cu toate forțele.”, a spus, citat de COTIDIANUL, Paul Stănescu, la Timiș. El a adăugat că a găsit PSD tras pe linie moartă, „un dezastru financiar, organizatoric și comunicațional”.