Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, şi primarul Focşaniului, Cristi Valentin Misăilă, cer anchetă cu privire la modul în care au fost organizate evenimentele de Ziua Unirii Principatelor Române.

Acuzaţiile celor doi îl vizează pe prefectul Gheorghiţă Berbece, numit în funcţie în decembrie. Conform unui comunicat de presă, Oprişan şi Misăilă afirmă că aniversarea Micii Uniri a avut loc "într-un climat de dezbinare şi minciună" şi susţin că Gheorghiţă Berbece a încălcat "prevederile regulamentelor Ministerului Afacerilor Interne" şi a manipulat "în mod constant" cu privire la organizarea manifestărilor.

"Ultima ieşire de acest gen a avut loc chiar astăzi, 24 ianuarie 2020, când echipa de comunicare a PNL care s-a mutat la cabinetul Instituţiei Prefectului acuză conducerea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Municipiului Focşani că au refuzat "orice colaborare" pe subiectul 24 Ianuarie şi că "au avut o atitudine total nepotrivită în mass-media, lucru ce a condus la îndepărtarea oricărui posibil invitat" la manifestările organizate de Instituţia PNL a prefectului în Piaţa Unirii din Focşani", se arată în comunicat.

Cei doi mai susţin că Berbece a luat această decizie, după ce "Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani s-au opus derapajului instituţional fără precedent" de la Prefectură.

Integral pe România Liberă