Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un manager de spital din Bistrița Năsăud a luat măsuri dure împotriva medicilor din care acestei instituții, care emit concedii medicale, fără acoperire. Gabriel Ladany este managerul Spitalului Județean Bistrița, și a declarata că într-o singură lună a avut 186 de angajați care au fost în concediu medical.

Ladany spune că moda ”concediului medical”, este un nou hobby la nivelul instituției pe care o conduce. „Nu îi acoperiți. Sunt și mere putrede în ladă, nu îi acoperiți că munciți voi pentru ei. Angajații la care le place să își ia concedii medicale. E un nou hobby! Am avut o lună în care au fost 186 de concedii medicale. Stați că le analizăm și pe acestea. Am stat, le-am analizat pe toate, mi-am făcut o listă de clienți, am văzut care se îmbolnăvesc periodic, am stat de vorbă cu ei, le-am atras atenția, dar data următoare iau alte măsuri. Eu nu contest dreptul la concediu medical.

Fiecare om are dreptul la concediul medical, dar atunci când este justificat. Chiar am fost la ședința lunară a medicilor de familie și i-am rugat să fie mai vigilenți pentru că ne dau peste cap activitatea. Pe lângă faptul că îți dă numai telefon și-ți spune că e în concediu medical, trebuie să schimbi grafice, să aduci om de acasă care să-l înlocuiască”, a explicat managerul spitalului la Bistrițeanul.ro.

Integral pe Evenimentul Zilei