Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Belgianca Elise Mertens, cap de serie 16, este adversara Simonei Halep pentru optimile de la Australian Open. Sportiva în vârstă de 24 de ani a avut nevoie de aproape două ore de joc pentru a o învinge pe americanca CiCi Bellis, locul 600 WTA în acest moment, scor 6-1, 6-7(5), 6-0.

Simona Halep şi Elise Mertens se vor înfrunta pentru a patra oară, palmaresul direct fiindu-i favorabil româncei, 2-1. Ultima victorie i-a revenit însă belgiencei, în finala de la Doha de anul trecut (3-6, 6-4, 6-3), după două succese repurtate de eleva lui Darren Cahill pe zgură, în 2018 (Madrid şi Roland Garros - cu maxim trei game-uri cedate în set).

„Am jucat de destule de ori ca să ştiu cum joacă şi ce trebuie să fac. Dar, sinceră să fiu, nu m-am gândit deocamdată la acest meci. Voi fi pregătită. Chiar dacă joacă grozav, eu voi fi acolo, pregătită“, a declarat Halep despre Mertens, la conferinţa de presă, anticipând duelul direct. Românca s-a referit şi la finala de Doha: „Ţin minte că aveam avantaj de un set şi break, că a luptat, că luptă tot timpul şi nu renunţă niciodată. Este rapidă şi joacă aproape de linia de fund a terenului“.

Integral pe Adevărul