Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mircea, un tânăr român plecat la muncă în China, în orașul Lanzhou, prieten din copilărie, mi-a povestit, la o cafea virtuală, cum se vede „Apocalipsa” din punctul zero al lumii.

Virusul 2019-nCoV sau coronavirus a omorât peste douăzeci de persoane și a infectat alte 2.000. Primele cazuri au pătruns și în Europa, vineri seară guvernul francez anunțând că s-au depistat două persoane infectate. Panica este uriașă, la nivel global, în special după ce au apărut imagini cu oameni dintr-unul din orașele chineze aflate în carantină, Wuhan, în care pur și simplu bolnavii leșină pe stradă.

Imaginile sunt apocaliptice, iar familia și prietenii lui Mircea se uită îngroziți la TV. Mai îngrozitor decât pericolul iminent al morții este doar să-ți știi copilul în epicentrul unui astfel de dezastru biologic.

Integral pe Evenimentul Zilei