Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zeci de valute din întreaga lume ar putea să dispară în următorii 20 de ani și ar putea fi înlocuite de monede comune, așa cum este Euro. Dolarul american domină acum anumite zone iar pentru ca alte monede să conteste serios această dominație este nevoie de instituții puternice.

Există peste 100 de valute recunoscute în lume, dar care ar putea scădea la cinci sau șase în următorii 20 de ani, a declarat joi ministrul brazilian al economiei la Forumul Economic Mondial (WEF), conform CNBC.

Țările europene au introdus în urmă cu 20 de ani o monedă comună, permițând, de exemplu, persoanelor din Franța să călătorească în Germania, fără a fi nevoie să-și schimbe banii. Acest lucru ar putea fi replicat și în alte părți ale lumii în viitor, cu condiția să se alinieze politic sau economic, a declarat Paulo Guedes, ministrul economiei din Brazilia, în cadrul evenimentului.

Integral pe Capital