Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bărbaţii de peste 60 de ani, cu febră şi având în medie 12 zile de spitalizare sunt caracteristicile cele mai des întâlnite în rândul celor 17 persoane decedate.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a publicat joi pe site-ul său informaţii detaliate despre cele 17 victime decedate. Este vorba despre 13 bărbaţi şi patru femei cu vârste cuprinse între 48 şi 89 de ani. Cazuri lor sunt similare, iar cel al pacientului Zhan, în vârstă de 84 de ani, este cel mai paradigmatic dintre toate.

Zhan a fost spitalizat pe 9 ianuarie la Spitalul Nr.5 din Wuhan cu febră, tuse şi dificultăţi respiratorii, trei dintre cele patru simptome cele mai comune ale pneumoniei Wuhan (cel de-al patrulea este oboseala). În istoricul medical al bărbatului erau trecute printre alte probleme fizice angina pectorală, hipertensiunea, insuficienţa renală şi sângerare intestinală.

Ca urmare a exacerbării bolii şi a febrei persistente, pacientul Zhan a fost transferat la Unitatea de Îngrijri Intensive (UCI) la 18 ianuarie pentru a primi un tratament adiţional anti-infecţios, potrivit raportului Comisiei Naţionale pentru Sănătate. La 10:16 ora locală, pacientul a încetat să mai respire, necesitând intubare, iar ritmul său cardiac a încetinit progresiv. Decesul a fost înregistrat la ora locală 10:52.

Integral pe România Liberă