Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind suspectat că a spălat bani, folosindu-se de o identitate falsă, și că a creat circuite financiare fictive, transferând bani în conturile unor firme din Hong Kong. Astfel, a fraudat statul român cu circa 6,9 milioane de euro.

Individul este suspectat de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani în formă continuată, conform Știripesurse.ro.

„În perioada ianuarie 2012 – august 2014, inculpatul, folosindu-se de o identitate falsă, a constituit, împreună cu alți doi membrii familiei sale, un grup infracțional organizat, ce a acționat sistematic în scopul creării unui circuit de tranzacționare cu caracter evazionist în vederea prejudicierii bugetului de stat prin neplata taxelor și impozitelor aferente operațiunilor comerciale desfășurate”, anunță DIICOT.

Integral pe România Liberă